H42A0355

Bivši predsednik republike Borut Pahor na premieri dokumentarnega filma bolnikov s krvnim rakom "MY MYELOMA: ready for the steps ahead."

Bivši predsednik republike Borut Pahor se je 21. marca 2023 kot častni gost udeležil mednarodnega dogodka, premiere dokumentarnega filma bolinkov s krvnim rakom "MY MYELOMA: ready for the steps ahead."

21. 3. 2023

Sporočila za javnost , Objave

Bivši predsednik republike se je uvodnem nagovoru zahvalil prirediteljem, z udeleženci pa je delil tudi zelo osebno izkušnjo iz otroštva, ko je za rakom zbolela njegova matil. V dolgem in večkratnem maminem spopadanju s to boleznijo je z leti opažal pomembno spremembo v odnosu okolice do bolnikov.

K temu, da se bolniki, njihove družine in svojci danes počutijo bolj sprejeti, manj odrinjeni in bolje razumejo svojo bolezen, so največ prispevale nevladne organizacije, ki jim pomagajo laže preživljati hude ure soočanja z rakom.

H42A0292

"Zahvaljujem se zdravnikom, to so čudoviti, navdihujoči ljudje, ki razumejo tudi čustvene in druge stiske bolnikov, pa seveda medicinskemu osebju in številnim nevladnim organizacijam za njihovo plemenito delovanje", je na koncu dejal bivši predsednik republike Borut Pahor.