PQ6 2136 1

Bivši predsednik republike Borut Pahor je izžrebal dobitnika dobrodelne katre

Bivši predsednik republike Borut Pahor se je 4. aprila 2023 v Dravogradu udeležil prireditve ob zaključku dobrodelne akcije Katra za dober namen - drugi krog in izžrebal novega lastnika vozila. 

 

6. 4. 2023

Sporočila za javnost , Objave

PQ6 1947 1

15. februarja 2023 je nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor zaključil svojo dobrodelno akcijo ‘Katra za dober namen’ in svoj osebni avto predal družini Fratar, ki je v dražbi ponudila najvišji znesek, 60 tisoč evrov, ter tako postala lastnica katre. Celotno kupnino je bivši predsednik republike Pahor podaril organizacijama, ki skrbita za otroke obolele z rakom - Inštitutu Zlata pentljica in Društvu junaki 3. nadstropja.

Družina Fratar se je odločila, da nadaljuje z dobrodelno akcijo, a drugače: ves mesec so na računu območnega združenja Rdečega križa zbirali prispevke donatorjev, po koncu pa jih bodo podarili društvoma Inštitut Zlata Pentljica in Junaki 3. nadstropja ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Akcija družine Fratar je presegla vsa pričakovanja, saj so zbrali 275.000 eur.

Bivši predsednik republike Borut Pahor je na željo družine Fratar iz bobna, v katerem so bili lističi z imeni vseh, ki so v akciji donirali sredstva za dober namen, izžrebal dobitnika, novega lastnika dobrodelne katre. 

To je postal Tomaž Habjan iz Selc.