zkb dobrodelna katrca 54

Bivši predsednik republike Borut Pahor se je udeležil prireditve Dobrodelna katra na Bledu

Bivši predsednik republike Borut Pahor se je udeležil prireditve Dobrodelna katra na Bledu, kjer nagovoril zbrane pred Festivalno dvorano na Bledu.

15. februarja 2023 je nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor zaključil svojo dobrodelno akcijo ‘Katra za dober namen’ in svoj osebni avto predal družini Fratar, ki je v dražbi ponudila najvišji znesek, 60 tisoč evrov, ter tako postala lastnica katre. Celotno kupnino je bivši predsednik republike Pahor podaril organizacijama, ki skrbita za otroke, obolele z rakom - Inštitutu Zlata pentljica in Društvu junaki 3. nadstropja.

Družina Fratar se je odločila, da z dobrodelno akcijo nadaljuje, a jo je zastavila drugače: ves mesec so na računu območnega združenja Rdečega križa zbirali prispevke donatorjev, po koncu pa jih podarili društvoma Inštitut Zlata Pentljica in Junaki 3. nadstropja ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Akcija družine Fratar je presegla vsa pričakovanja, saj so v dobrodelni akciji zbrali 275.000 evrov. Katra pa skupaj že 335.000 evrov.

Bivši predsednik republike Borut Pahor je na željo družine Fratar iz bobna, v katerem so bili lističi z imeni 5169 donatorjev, ki so v akciji donirali sredstva za dober namen, izžrebal dobitnika, novega lastnika dobrodelne katre. To je postal gospod Tomaž Habjan iz Selc, ki je napovedal, da bo z dobrodelnostjo nadaljeval in to zdaj uresničuje. Tokratni dogodek na Bledu je bil namenjen zbiranju dobrodelnih sredstev različnim ranljivejšim skupinam, ki bivajo z nami in okoli nas.

Bled, 11. 6. 2023

Sporočila za javnost , Objave